Julmånad i December!

December närmar sig med stora steg. Precis som med Oktober och Halloween, där jag ser och recenserar skräckfilmer under hela den månaden. Så gör jag likadant varje år i December. Fast med julfilmer såklart. Detta är något jag gjort i några års tid nu också, precis som med Skräckmånaden. Vilket gör att valet av julfilmer inte direkt blir de typiska klassiska julfilmerna. Då jag redan sett dem. Men varje år släpps nya julfilmer, eller filmer som utspelar sig omkring högtiden. Så där finns fortfarande massvis med godbitar där ute.

I år kommer det vara lite blandad kompott. Både filmer där julen är i fokus, och filmer där julen är mer en bakgrund till själva storyn. Men alla har de en sak gemensamt. De utspelar sig omkring samtidigt, och där är alltid en högtid som väntar. Allt från kortfilmer, till långfilmer, animerat och även lite skräck.

Så ta och fira in julen med oss här på MrFilm under hela December månad. Ta fram den varma glöggen och pepparkakorna, så myser vi tillsammans.

(Foto: Tim Mossholder)

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid