Sponsrat: Trailer till filmen 10 Clover Field Lane

Efter att ha vaknat upp från en bilolycka, upptäcker den unga kvinnan att hon ensam befinner sig i en källare tillhörande en för henne okänd man. En man som säger att han räddat hennes liv från en kemisk attack, vilket gjort att världen utanför nu är obeboelig.

Den 30 mars i år kommer 10 Cloverfield Lane ut på bio i Sverige.

Det är lätt att tro att det är en uppföljare eller prequel till filmen Cloverfield, som kom ut 2008, med tanke på hur lika titlarna är samt att det är Bad Robot som står bakom båda filmerna. Så är dock faktiskt inte fallet. Därmed inte sagt att de inte är besläktade alls, denna film har omnämnts vara en så kallad spirituell uppföljare, det vill säga en film som kan använda sig av samma element, tema och stil som originalfilmen, men vars handling inte bygger vidare på den föregående. Enligt filmens producent, J.J. Abrams är filmen en “blood relative” till den första filmen, de har blodsband helt enkelt.

För regin står Dan Trachtenberg, som tidigare regisserat kortfilmer och ett avsnitt av en TV-serie och därmed alltså gör långfilmsdebut som regissör här. I rollerna ser vi bland andra Mary Elizabeth Winstead (som var det första och enda valet av skådespelerska till rollen som Michelle), John Gallagher Jr. och John Goodman, som vi känner igen från filmer som The Big Lebowski och Argo. Även Bradley Cooper är med på ett hörn,  i en röstroll.

© 2016 Paramount Pictures International. All Rights Reserved.

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid