Sponsrat: Trailer till filmen 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

När allt gick fel, hade sex män modet att göra det som var rätt. Från regissören Michael Bay kommer actiondramat 13 HOURS: THE SECRET SOLDIERS OF BENGHAZI – den gripande, sanna berättelsen om sex elitsoldater med uppdraget att skydda personalen när terrorister attackerar en amerikansk förläggning i Benghazi, Libyen den 11 september 2012.

Så var det äntligen dags för Michael Bay att göra något annat än leksaksrobotar som kan förvandla sig till diverse olika fordon. Filmen, som baseras på boken med det något kortare namnet “13 hours”,  handlar om terrorattacken mot ett amerikanskt konsulat och en CIA-bas i Benghazi, Libyen, den 11 september 2012. Ambassadören J. Cristopher Stevens och diplomaten Sean Smith miste livet, tillsammans med två st CIA-anställda och ytterligare tio personer skadades när 125-150 terrorister gick till attack.

Vi får följa sex tappra män som försvarar sitt konsulat i 13 långa timmar. Det bör kanske nämnas att vissa delar av handlingen är omdiskuterade om hur pass sanningsenliga de är, men vi lägger ingen värdering i det utan njuter av vad som visas och för den som är intresserad finns det nog med läsning att söka reda på.

I rollistan hittar vi namn som John Krasinski, Pablo Schreiber, James Badge Dale och David Denman och bakom spakarna står som sagt en kanske lite mer välkänd figur, nämligen Michael Bay. Även om han för de flesta är mest känd för sina Transformers-filmer är han ingen främling för drama eller ens för verklighetsbaserade sådana, detta är faktiskt hans tredje film i den genren.

Avslutningsvis; en liten kul grej som kommit fram under intervjuer är att verklighetens Mark Geist, som porträtteras av Max Martini i filmen, smög sig in under inspelningen och ersatte Martini utan att Bay märkte det förrän Geist tittade in i kameran.

© 2015 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid