Sponsrat: Trailer till filmen Steve Jobs

Steve Jobs. Älskad och hatad. Och fruktansvärt intresseväckande, det är nog få personer i modern tid som har fått så många biografifilmer om sig själv (okej, den första handlade om Apples och Microsofts uppkomst, men vem förnekar att Jobs var tämligen inblandad i det? Både filmmässigt och i verkligheten). Dessutom finns det fyra böcker att läsa om detta teknikgeni som lämnade oss alldeles för tidigt (för oavsett vad en tycker om Apple/iPhone/Mac ska ingen behöva gå vid den ringa åldern 56 år). Senaste filmen om honom kom för bara två år sedan och nu är det alltså redan dags igen. Dock känns den här filmer mer efterlängtad, både vad gäller casting och regi och även det faktum att det har fått gå lite mer tid nu, det känns inte som att filmen görs bara på grund av att Jobs nyligen gått bort.

Filmen om Steve Jobs liv tar oss med bakom kulisserna under tiden före några av de mest ikoniska produktlanseringarna i modern tid – Från Macintosh 1984, fram till presentationen av iMac 1998. STEVE JOBS ger oss ett unikt perspektiv på den digitala revolutionen, från en briljant man som befann sig i dess epicentrum.

Denna gång står Danny Boyle för regin, med filmer som Slumdog Millionaire och 127 timmar i bagaget. I huvudrollen ser vi Michael Fassbender som bland annat varit med i X-Men och Inglorious Basterds. I övriga roller hittar vi namn som Kate Winslet, Seth Rogen och Jeff Daniels.

Handlingen är inte den typiska för en biografi, där du får följa en person under hela livet eller hens viktigaste år, utan den utspelar sig i realtid vid tre olika tillfällen, samtliga backstage inför stora produktlanseringar.

© 2016 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Kommentera

avatar
  Prenumerera  
Notifiera mig vid